Traduce la página

miércoles, 19 de octubre de 2011

Tradició o innovació?

Alkimia es caracteritza per la seva especialització en els menús degustació, una aposta que gairebé ha anat paral·lela a l’obertura del restaurant. Tot i així, la directora de sala Sònia Profitós remarca que també existeix la possibilitat de demanar carta.


Gamba a la mà
Hi ha tres alternatives de degustació diferents, adaptades al gust de cada client i segons el moment del dia.

El menú del migdia ofereix una opció de dinar ràpid però sense renunciar a la qualitat del producte i a la varietat de les creacions culinàries, ja que aquestes es van renovant periòdicament. Consisteix de tres plats (a escollir entre dues o tres opcions) més el postre.
 
La segona alternativa és el menú de tradicions contemporànies, que presenta els plats estrella de l’Alkimia. El menú consta de dos aperitius (que varien depenent del dia de la semana), cinc plats i dos postres. D’entre ells destaquen el tàrtar de figues amb anxoves, moixama i sorbet de llimona, una opció refrescant per encetar l’àpat; l’arròs de nyores i safrà amb escamarlans, que es prepara des de fa tretze anys i s’ha convertit en un autèntic “clàssic”, i el peix de costa amb verdues al palo cortado, que pot canviar segons el mercat.

Arròs de nyores i safrà amb escamarlans

Sèpia al natural amb gingebre
Des d’aquest restaurant, però, es decanten fortament per la innovació culinària i això s’aprecia en el menú Alkimia, que tanca les opcions de degustació. L’Alkimia és un menú potent, una clara aposta pels plats avantguardistes i les noves tècniques culinàries desevolupades per Jordi Vilà però amb la cuina catalana com a punt de partida. Un exemple són els cigrons especials amb pell o els spaghetini amb fruits de mar, els quals també sorprenen per la poca semblança amb el plat tradicional tal com l’imaginem. El menú es presenta en dos aperitius, nou plats i dos postres.

Cal destacar l’elaboració pròpia del pa, que afegeix a l’Alkimia un punt diferenciador respecte altres restaurants del mateix estil.


No us perdeu el video de demà, dedicat íntegrament a l’art d’aquest establiment.


Trobareu tota la informació de la carta d’Alkimia i una galeria d’imatges a: www.alkimia.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario