Traduce la página

martes, 11 de octubre de 2011

La Cata dels vins


Tal i com dèiem a la presentació, el Cata 1.81 no s'entendria sense el tast dels vins, el seu leitmotiv. Anem a aprofundir amb la seua carta de vins acompanyats del seu sumiller, Santi Olivella.

El restaurant, tot i ser petit amb un aforament molt limitat, destaca perquè té més de 250 referències de vins i 30 classes de caves classificades entre brut i brut nature i segons els anys de reserva.  Pel que fa als vins, que és la part més destacable del restaurant, el Cata 1.81 aposta pel producte del territori amb un 60% de productes catalans, un 30% de la resta d'Espanya i l'altre 10% d'arreu del món.



Olivella ens explica que, pel que fa a blancs, procura buscar tots els tipus que hi ha al nostre país, des de secs fins a afruitats. Per altra banda, amb els negres és més selecte i sent preferència per les D.O. Priorat, el Penedès, la Rioja, Rivera del Duero i València. Pel que fa a la producció de l'estranger, buscat els megatops, que són els més coneguts pels seus clients.

Aprofitant l'avinentesa, els llepafils li hem demanat consell al sumiller de cara a consumir un vi blanc i un altre de negre per acompanyar una bona menjada. “Com a blanc us en serviria un de la zona d'Alella, un Xarel·lo, que fa molts anys que en produeixen i representa la nostra terra. És un vi amb un punt salí i mediterrani. Sens dubte té potència”, especifica Olivella. Com a vi negre ens ha recomanat un Priorat, ja que a més de tenir cos, és molt potent ja que prové de terra dura i àrida, on la vinya pateix. “La vinya, a diferència d'altres cultius, és l'única a la que li va bé patir. Com més pateix, més bona és la qualitat ja que posa tot el seu esforç en poc producte. A més, el Priorat és una zona ideal per aquest tipus de producció ja que a l'estiu fa molta calor i a l'hivern fa molt de fred”, conclou Santi.


El sumiller, finalment, també ens ha mostrat la nova pàgina web del Cata 1.81, en què hi haurà una aplicació que aconsella quins són els vins més aconsellables depenent dels criteris escollits pels clients. El tipus de vi, la varietat de raïm, l'origen i el preu en són les variables.



El racó del llepafils

No hay comentarios:

Publicar un comentario