Traduce la página

lunes, 17 de octubre de 2011

L'oli com a protagonista

Aquest passat cap de setmana han tingut lloc a Ulldecona les jornades gastronòmiques de Sant Lluc, anteriorment dedicades al moble. Durant tot el cap de setmana els visitants de la fira han pogut gaudir de diferents creacions gastronòmiques que han oferit els restaurants, cadascun d’acord amb la seua dinàmica culinària.



D'entre degustacions, vam tastar dues delícies de la mà de Café Fleca Feliu. Una estava feta de botifarra d'arròs, betxamel amb un toc de xocolata; i l'altra elaborada de botifarra blanca, melmelada de tomata i vinagre de mòdena.





Malgrat tot, si per algun producte destaca Ulldecona és pel seu oli. El Montsià i Baix Ebre són comarques pioneres en producció d’oli d’alta qualitat, que a més a més de ser un producte típic, també esdevé una font d'atracció turística pel museu natural d'oliveres mil·lenàries de l'Arion. Així com les oliveres mil·lenàries esdevenen un punt d'atracció turístic important, el visitant no pot deixar el municipi sense haver tastat l'alta gamma de productes d'aquest majestuós arbre amb segles de vida. La cooperativa agrícola ulldeconenca Acomont recentment ha elaborat un oli d'oliveres mil·lenàries anomenat 1000 tardors, de tipologia farga, que esdevé fresc, dolç i d'intensitat mitja-alta, tirant a picant.



El restaurant Les Moles va voler retre el seu homenatge a aquest producte local amb una piruleta feta amb pasta d'aquesta oliva solidificada amb nitrogen. La seua elaboració és tot un espectacle. Veieu el seu cuiner, Jeroni Castell, en ple procés creatiu al següent vídeo.  


El racó del llepafils

No hay comentarios:

Publicar un comentario