Traduce la página

lunes, 3 de octubre de 2011

Benvinguts llepafils!



Tothom ha sentit a parlar del llibre del Gènesi, però mai ningú n'ha llegit l'adaptació gastronòmica. La font de la memòria narra que segles abans que nasqués Jesús de Natzaret, va existir un home savi, amant dels plaers del menjar i cuiner de professió, que va redactar l'origen de la història de la cuina i deu receptes ancestrals de les quals es deia que qui les arribés a probar, moriria de plaer. Malvat com era, l'autor volia donar l'obra al poble, però això va arribar a orelles del faraó, qui considerava que els grans plaers només eren exclusius a Déu, és a dir, ell mateix. El seu autor es va veure obligat a fer una donació forçada al règim egipci i li van tallar la llengua i les mans per tal que no en difongués el contingut.

Tot i l'extrema privacitat del document, el règim egipci tenia un espia, que va informar sobre l'existència d'aquell manuscrit a les altres cultures occidentals. Les fonts històriques no es van posar d'acord sobre si els que van prendre la iniciativa per robar el document van ser romans, cristians o musulmans, però ningú descarta que tinguessin la mateixa meta. Una única ambició, l'afany de tastar les delícies més grans de la Terra, va reunir tot aquell amalgama de cultures a Alexandria amb l'objectiu de robar aquell manuscrit ple de meravelles. Una batalla cruenta i sagnant va acabar amb un incendi a la Biblioteca d'Alexandria i el llibre va desaparèixer.

Més de vint segles després, els llepafils hem tingut l'oportunitat d'accedir a una petita peça del manuscrit mitjançant un venedor del mercat negre que en venia un fragment a través d'eBay i que no sabia la importància d'aquell document. El volem compartir amb vosaltres:

"Quan Déu va crear el planeta, les muntanyes, la terra, l'aigua i el foc, va voler habitar-lo d'humans. Malgrat tot, aquestes criatures no eren felices. Els faltava alguna cosa. I Déu els va donar un regal: La gastronomia".

El racó del llepafils

No hay comentarios:

Publicar un comentario