Traduce la página

jueves, 6 de octubre de 2011

Enologia per a principiants




Amb un disseny de portada minimalista però significatiu se’ns presenta Saber de vino en tres horas, la guia creada pel periodista i expert en gastronomia Federico Oldenburg per apropar el món del vi a tots els encuriosits.

L’autor aposta per trencar els tòpics que hi ha al voltant d’aquest art en el primer capítol, fent ús d’una ironia exquisita per defensar els veritables amants de l’enologia i caricaturitzar els farsants amb pretensions. Més endavant ens sorprèn amb un text de lectura senzilla i divertida, malgrat no combinar-lo amb cap tipus de fotografía o il·lustració. 

Els tipus de vins, el clima, els cellers, la cata o les zones vitivinícoles són només alguns dels conceptes que ens presenta Oldenburg al llarg d’aquesta guia, la qual anuncia en el subtítol el fals propòsit de convertir-nos en experts en poc temps. Potser no aconseguirem ser uns grans sumillers només llegint Saber de vino en tres horas, però el vi és tècnica, és ciència, és art i cultura… Aleshores, què hi ha millor que saber-ne sempre una mica més?


Títol: Saber de vino en tres horas. La guía rápida para convertirte en un experto.
Autor: Federico Oldenburg
Editorial: Planeta
ISBN: 9788408098713
Preu aproximat: 17 euros

No hay comentarios:

Publicar un comentario