Traduce la página

lunes, 10 de octubre de 2011

Cata 1.81, platillo i copeta



Per viure una experiència gastronòmica hi ha quatre requisits indispensables: Un bon restaurant, cuina creativa, una bona combinació d'aliments i un bon vi. Per això el restaurant Cata 1.81 ha estat el primer restaurant en obrir-nos les portes als llepafils i ensenyar-nos la clau d'una vivència única.

Ubicat al carrer València 181 de Barcelona, és un restaurant modest i acollidor que ens invita a gaudir dels plaers de la gastronomia sempre acompanyada d'un bon vi escollit exclusivament per a cada peça gastronòmica. La seua especialització en enologia queda plenament plasmada en la decoració del local. Làmpades formades per copes, ampolles que decoren la sala, i tot amb una il·luminació tirant a escassa que ens recorda l'aspecte d'un celler modernitzat.



La filosofia de Cata 1.81 es basa en el concepte del platillo i la copa. “El platillo no és ni una tapa ni un plat gran, és un pas intermedi”, ens explica Santi Olivella, el seu cap de cuina. “La base dels platillos és la cuina de mercat repensada i oberta a les ofertes d'avantguarda”. Cada platillo es relaciona amb un vi, d'entre una varietat de 250 referències, que li dóna el toc transcendental i únic. Amb tot això, queda clar que demanar una copa de vi és condició gairebé sine qua non a l'hora de visitar el Cata 1.81.

Amb deu anys de vida, el restaurant ha patit una evolució interessant. Va iniciar-se com un bar de vins amb alguna cosa per picar i ha evolucionat cap a un restaurant especialitzat amb vins que fa cuina creativa, passant per èpoques més boges en què experimentaven amb elements com el nitrogen. Darrerament, però han recuperat la part més física, la de cercar el sabor directament de la matèria prima.




Santi Olivella, un sumiller experimentat, és el seu cap de cuina. Olivella va començar en el camp de la restauració en un local d'Horta (Barcelona), i al cap d'uns anys, va marxar a Escòcia per guanyar experiència. Temps després, a la tornada, va decidir obrir el local del Cata 1.81 i “innovar”. “Estàvem cansats de la cuina tradicional i calia evolucionar cap a alguna cosa més divertida i que ens donés nom”, explica el cuiner.

Sens dubte, el restaurant Cata 1.81 capta el corrent contemporani de cuina atrevida sense oblidar la frescor del producte mediterrani amb el leitmotiv del vi.  


El racó del llepafils

No hay comentarios:

Publicar un comentario