Traduce la página

viernes, 28 de octubre de 2011

Sardines en llauna...



Sí, però no com les coneixíem fins ara… Ni la llauna és llauna (és una peça de ceràmica creada expressament per aquest plat) ni la sardina és el que sembla. Això sí, el gust únic d’aquest peix no li treu ningú. 

Es tracta d’una sardina marinada, amb l’original toc d’una vinagreta de maracuyá per sobre, que li dóna color i un gust especial, i una capa inferior d’amanit d’albergínia, un clàssic català, que arrodoneix el conjunt. No hi poden faltar, és clar, unes fulletes de fonoll fresquíssim i cultivat prop de casa (concretament, a Granollers) per donar encara més vivacitat al plat.

L’originalitat d’aquesta “tapa” és el que ens sorprèn primer de tot, però després passem a comprovar com la sardina pràcticament se’ns desfà a la boca, amb una combinació de sabors que ofereix la vinagreta i l’amanit i que ens deixa la sensació de ser prop del mar, marinats, però amb l’hort al costat.

Una delícia low cost (ho heu sentit bé, tan sols 8,50 euros), com aquesta o moltes altres, són les que trobareu a la proposta d’establiment gastronòmic que hem escollit per la setmana vinent. En aquesta ocasió, però, la concepció de restaurant canvia per la de gastrobar, i concretament per un que aposta pel menjar quilòmetre 0.


Voleu saber què signifiquen tots aquests conceptes? Dilluns us els expliquem!


Bona castanyada!

No hay comentarios:

Publicar un comentario