Traduce la página

viernes, 25 de noviembre de 2011

Cafè, copa i puro


L’originalitat del plat enigma d’aquesta setmana ultrapassa tot el que havíem vist fins ara…. I és que la fotografía que veiem a la part superior enganya, i molt.

A primera vista, podem pensar que l’entrada d’avui no té res a veure amb un bon plat, ja que un café, un puro i una copa de whisky no és el primer en què pensem quan tenim realment gana.

El restaurant que us proposem aquesta setmana, característic per la seva bona i innovadora cuina arreu de Catalunya, vol fer un gir de 360 graus al concepte habitual de plat culinari, i per això ens presenta una aposta tan arriscada i divertida com aquesta: tres elements de la sobretaula convertits en aperitius. Un dinar a l’inrevés.

En primer lloc arriba el capuccino de carxofes servit en una tassa de cafè, a sobre del qual se li afegeix una simulació de l’espuma del cafè i un toc de nou moscada per mantenir l’aparença del capuccino de tota la vida.

I la copa? Sembla whisky de veritat, oi? Doncs es tracta d’un deliciós brou de verdures, en el que s’han torrat prèviament part dels ingredients per aconseguir el característic color ros.

La trilogia s’acaba amb la imitació d’un puro, que és la part més costosa de l’elaboració del plat. Una galeta de pimentó verd torrada simula la fulla de tabac que recobreix l’exterior del puro, mentre que a l’interior hi trobem un farciment de mousse d’all porro. La presentació és immillorable, resolta amb un cendrer fet de fusta, carbó de reis per simular la cendra i una vitola amb la grafia del restaurant per donar la sensació d’un puro per estrenar.

Estem segurs que us hem sorprès amb aquest plat, així que no espereu més i comenceu a investigar de quin establiment es tracta. Una pista: el restaurant es troba al sud de Catalunya i el seu nom remet, en plural, a una muntanya vallesana.


No deixeu de consultar aquest curiós enigma, llepafils!

Bon cap de setmana!


4 comentarios:

  1. Un dels millors restaurants de les nostres terres.

    ResponderEliminar
  2. Això de començar un dinar amb el cafè, copa i puro demostra molta imaginació

    ResponderEliminar
  3. Innovador .... diria jo.

    ResponderEliminar