Traduce la página

martes, 29 de noviembre de 2011

Arquitectura inspiradora

Tot allò que envolta el restaurant Les Moles sembla creat amb una pura originalitat, començant per la seva localització. 

El restaurant està ubicat on hi havia la primera pedrera d’Ulldecona, i aquest fet és molt característic degut a que l’extracció de pedra és la principal activitat industrial del municipi. De fet, la fabricació de pedres per molins, les anomenades “moles”, era molt habitual en les pedreres i per això el restaurant va prendre aquest nom tan especial.


També cal destacar la importància que té el conjunt de la finca en la filosofia del restaurant. Segons Jeroni Castell, propietari de Les Moles i cap de cuina, l’entrada de la finca havia de ser especial perquè vol “reflectir el paisatge i l’activitat d’Ulldecona”. Durant la seva construcció, doncs, es va decidir utilitzar terra roja com a material base en detriment del formigó i es va optar per fer del ferro rovellat un element clau del disseny del restaurant. A més, com que a la zona no creixien flors de temporada, es va dissenyar un hortet al costat del restaurant “amb herbes aromàtiques per fer-les servir després als guisos”, explica Jeroni.


Totes aquestes innovacions van culminar en un prepostre que esdevé un homenatge a l'entrada de Les Moles i que ens presenta el propi cuiner, orgullós d’aquest nou èxit en la seva gastronomia. Partint dels elements rovellats, l’òxid es representa amb un colorant que serveix per tintar la base del plat. Per escenificar la terra roja que rodeja el garrofer de l'entrada, s’utilitza deliciós merengue amb gust a lavanda, acompanyat per una gelatina de menta ratllada que simula els arbustos, una crema de timó i un gelat de romer. En total quatre herbes aromàtiques, la confluència de les quals plasma l'essència física del restaurant. 

Cuina, disseny i naturalesa en estat pur.

3 comentarios:

  1. el nom del postre....m6ARQUITECTURA

    www.m6arquitectura.com

    ResponderEliminar
  2. Quina originalitat!, gr`cies pel comentari al bloc!. Teniu un bloc pel que cal passar i quedar-s'hi una estona, sense presses. Cada entrada molt ben treballada i ben interessant. A reveure!

    ResponderEliminar