Traduce la página

miércoles, 7 de diciembre de 2011

La marialluïsa


Llepafils, arriba el fred, i amb ell els refredats, mal de gola i mucositat. Hi ha una gran varietat de plantes medicinals que ens ajuden a alleujar tots aquells problemes causats pel canvi temps. Però cal saber bé quina escollim i quines en són les seues propietats.

Us presentem la Marialluïsa. Ens la van recomanar per alleujar els problemes del refredat i aclarir la veu. Les proporcions habituals són dues cullerades de la fulla i la flor de la planta per got, acompanyada d'una cullerada de mel per endolcir la infusió. Es tracta d'una mescla agradable i suau. Molts l'utilitzen per combatre l'halitosi ja que desprèn una olor agradable i que es queda al paladar. 

Destaquem la seva funció expectorant per expulsar les mucositats de l'aparell respiratori per a persones propenses als refredats o al·lèrgics. De la mateixa manera que resulta eficaç per combatre la tos. 

Tot i així, s'ha d'anar amb compte de no prendre'n amb abús. També té un us carminatiu, molt útil per expulsar gasos de l'aparell digestiu. Les propietats de la marialluïsa afavoreixen la digestió dels aliments i a la vegada és tonificant. Però en excés, pot provocar diarrera. 

Per als atrevits a la cuina, s'utilitza com a planta aromàtica per donar sabor a molts plats com peixos, pollastre o amanides. També té usos més exòtics, ja que alguns la fan servir per acompanyar còctels o begudes fredes. 


Descobriu-la vosaltres mateixos i ens ho expliqueu!









No hay comentarios:

Publicar un comentario