Traduce la página

miércoles, 11 de enero de 2012

La cuina del mercat de Vinaròs


Quantes vegades hem sentit allò de: "El del poble no és com el de la ciutat" o "Es nota que és de casa" per dir que un producte és qualitativament més bo i gustós? Els llepafils que heu estat afortunats de ser originaris de poble i anar a parar a la ciutat, probablement haureu notat que no tenen ni punt de comparació. No són el mateix les mandarines comprades a la verduleria de la xina de baix de casa que les collides amb afecte per la família que t'ha omplert la maleta amb un carregament per a tot un mes.

Juan José Roda, company de feina i bon amic, juntament amb Dani Miralles, ens presenten el llibre La cuina del mercat de Vinaròs. L'obra és la plena afirmació que no és el mateix una tomata de penjar criada sota llum i condicions ambientals artificials que una altra criada amb amor, mesquita natural i paciència de pagès, que fa créixer les seues plantes com si fossen criatures, encara que després sigue un pessetero i les venge per quatre duros al mercat. És llei de vida.

El llibre és una apologia al producte de proximitat i et dóna les fórmules per traure-li'n el màxim rendiment gastronòmic mitjançant 30 receptes que l'emmarquen al mercat de Vinaròs. Interessant forma de començar a descobrir la cuina mediterrània del Baix Maestrat amb els productes que només tenen una persona d'intermediària entre el pagès i el consumidor, el mercat del poble de tota la vida.



La cuina del mercat de Vinaròs
Preu: 20,00 €
ISBN: 978-84-96623-96-5
Editorial: Onada edicions
Nombre de Pàgines: 72

No hay comentarios:

Publicar un comentario