Traduce la página

martes, 17 de enero de 2012

Coca de Sant Antoni


Moltes felicitats Toni! Gràcies, gràcies, gràcies! Molt amables. Sense vosaltres no seria res... (No me calen ni iaios ni padrins).

Avui és d'aquells dies en què després de passar tot el dia pel carrer, arribes a casa, te trobes a tan germana i te diu: "Felicitats". I tu dius: "Felicitats de què?". I ella te contesta: "És el teu sant!". Aaaaaah! Alerta! No hi havia caigut!

Avui us presentem un altre dolç. Ja sabem que ens estem fent pesats amb el dolç, però estem en etapa d'exàmens i ja sabeu que necessitem extranutrir-nos. Us presentem la coca de Sant Antoni, sobretot per als aficionats a l'anís. Us expliquem com fer-les.

Poseu en un bol mig litre d'oli d'oliva, mig litre d'anís, us aconsellem el Marie Brizard, un quart de quilo de sucre i quatre rovells d'ou. 

Remenarem sense parar fins que ens quede una massa homogènia i després hi anirem afegint poc a poc la farina fins que la massa siga consistent i es desapegue de les parets del bol. 

Arribats fins aquest punt, traurem la massa del recipient i l'amassarem amb les mans, partint-la després fins fer coques d'un gruix de poc menys d'un centímetre i al voltant d'un diàmetre. 

Les col·locarem en una llanda al forn i les courem fins que queden ben doradetes. Quan les haguem tret les cobrirem generosament amb sucre i cap a l'estòmag! 

Des d'aquí ens solidaritzem amb els que estan amb exàmens també i amb els que fan dieta per tal de reduir aquells quilets que van guanyar durant el Nadal.

Toni Manel - El racó del llepafils

1 comentario:

  1. Sí , senyor!!! quin tros de coca! Prenem bona nota...FELICITATSSSSS pel BLOG!

    ResponderEliminar